Sunday, May 29, 2011

ALHAMDULILLAH! FINALLY I HAVE MY OWN NEW EXCLUSIVE BLOG..LUPEKAN YANG LAMA..:) 


BLOOM

Assalamualaikum :)

i hadn't spend much on my weekend..since my day ruined up yesterday*not literally..thanks Allah for giving me an opportunity to breath until today btw..Allhamdulillah..

oh..lupe..kan semalam i ade meroyan and mogok lapar satu hari sebab cari charger xjumpe..then pagi ni abah sy pergila beli yg baru..and guess whatttttt...tetibe before kua tadi my sis bagi charger hp i yg betol tu! kannn..ni mesti kerja alipp ni..main pastu tak ingat letak kat mane..takpe..i'll make one as a spare ..:D

back for what-i-did-today..tak de ape2 pon sebenarnye,,pergi shopping,makan2....teman my sis and my mom beli something tuk diorang and groceries siket..but i bought something for me also..maxi skirt ! yeaaa..esok I tunjuk :P

bab makan2 tu yang best sebenarnyee..walaupunn..TAK HABESS..pergi makan  kt The Chicken Rice shop.aku ambik Hainanese Chicken Rice meal.boleh laa tapi .xhabis jugak..iced milo je yang abis..lepastu sambung shopping balik..makan balik..lepastu shopping balik..last pergi Mcd beli burger..tapi i beli Oreo Mcflurry je..sebab lame dh mengidam..



terima kasih kakak saya yang pelik kerana beliau ade mate yang hijau dan anaknye yang  nakal si alip
*ini bkn di TCRS ye

*umi camera shy :( xsporting..hehe

nampak tembam kan saya..kalau saya timbang berat pon berat 44.1kilos..tak turun tak naik..tapi badan saya kejap naik kejap turun..entohlee.. :( tapi yang bengoknye aku pergi la timbang and ukur berat dekat electronic scale tu yg cucuk 20 sen tuh..bole pulak Tinggi aku yang turun  1 inchi..jangan la maen2..aku taw aku pendek :( aku redha ..alhamdulillah:)

(macam ni la aku..kejap gune saya,aku dan i..bye)

tadi kakak yang sulong singgah umah jap..tidur satu malam..pukul 3 pagi besok dorang nak bergerak ke N9 sebab nak hantar angah si budak genius  ke USIM sebab ade camp Permata Pintar cuti sekolah selama seminggu..semoga selamat semuanya..amiin
si budak genius

current situation tengah kebulurrr..tunggu umi masak nasi tengah2 malam sebab laparrr..:( xpaksa umi masak tapi umi pon lapar..heh heh

Saturday, May 28, 2011

respect

If we can not respect another
How can we expect them to respect us
If we can not respect someone’s beliefs
How can we expect them to respect ours
If we can not respect another’s race
How can we expect that race to respect us
If we can not respect others
How can we expect respect in return

Everyone expects respect
No matter who they are
The only way to gain it 
Is to start treating everyone
As a friend, a brother, a sister
As part of our extended family
No matter what colour or creed they are
Only then you will start to get
The respect you so dearly crave 


by:David Harris (i don't know him :P)

lusuh

Assalamualaikum:)

i have a good habit (in my opinion)..i can stick with one jeans sampai la dia lusuh but the bad one is i ignored other jeans in my wardrobe =_=.. but today, i feel a bit ashamed as i wore the same jeans last semester..*baru perasan lepas tengok pic dulu..i love the jeans a lot..not  exspensive and not too cheap..affordable! i remembered i first saw it,tried it once and terus pergi bayar..oh..btw, i bought it from Brand Outlate..

but now, i think i need to change to another jeans..sebab? the quality is totally out..after washed it I realised jeans tu jadi macam berbijik bulu dia..and semakin longgar..noo..it doesn't mean i'm getting skinny but that jeans getting melebarrrrr..duhh

i bet you know which jeans i'm talking about..heh heh..even my bf pernah tegur I.." kenapa asyik pakai jeans ni je?"(convert ke bahase terengganu ye :P)

tadaaa...

drumstick xboleh nak kurus

kaki mengalami sunburned..muka mengalami pencahayaan :|


ok..bye
p/s :i'm worry of my dad..may God gives a good health to my parents..amiin

Friday, May 27, 2011

sigh*italic

i gave up already to find out where the hell my charger was..i can't switch on my handphone at all..i don't even have any idea where it was? is it has  4 legs to play hide and seek with me? come on lah..tired taw tak bile cari bende tak jumpe2..siap my dad soal siasat aliff hakimi and bribe him rm20.oo if he admit he played with my charger..but he still refused or maybe he didn't play with it..:|..i know..it doesn't make sense..

silly me..i didn't bring back my other cheap hp..hell la..geram taw tak..betapa bodohnye pergi tinggal anset satu lagi dalam store..dulu i was thinking to bring it back but malas since i hate packing too much wired stuff in my bag :|  I IS STUPID

and now, i can't get in touch with anyone..luckly i have the internet..but unlucky my boyfriend doesn't online until now..i need to borrow hp with my nephew..bye

penat

turun naik
turun naik

cari cari
cari lagi

tanye umi
tanye alip
suspek utama =alippp

cari lagi

mane charger hp aku!!!!!
i need to charge my hp!
you ARE already DEAD shit bye

SYAITAN SOROK KOT??

Monday, May 23, 2011

=)



alhamdulillah,,burp burp..kenyang berbuka puasa..nasi takde lah makan banyak mane..perut kembung minum air banyk sangat..nasi tak muat dah nak masuk..hari ni Tuhan je tahu betapa dahaganya berpuasa..mungkin panas kot..and tak larat nak buat pape..tapi alhamdulillah boleh jugak bertahan sampai maghrib =)

semalam tengok berita kejadian tanah runtuh..sayu gile kot..semua aku rase sedih dengan berita tu...moga Allah tempatkan mereka di kalangan orang bertaqwa..insyaAllah..semua budak2..tengok kawan2 dorang sedih dengan kehilangan kawan2 rapat diorang sampai tak terkata...aku dengan umi dua2 mengalir air mata tengok berita..entahla..bagi aku sayu sangat..mungkin mangsa2 kebanyakan anak yatim dan budak2 lagi.:( takpe..syurga menanti mereka di sana..insyaAllah

kita bila lagi? bila2 masa Allah boleh ambik nyawa sesiapa yang dikehendakinya..moga kita(aku) sempat bertaubat sebelum ajal menjemput kita semua..amiin..

Sunday, May 22, 2011

i give my full respect for him =)

praise to Allah..having such a pious leader like him is such a precious gift.. he doesn't care about duniawi..but all he wants is to lead his rakyat for ukhrawi..=)




*picture taken from TNGA official page .

assalamualaikum.:)

R.I.P

sedih dengan berita semalam..and i guess all Malaysians as well..mourning for the death of 16 orphans being buried in a landslide yesterday..may ALLAH bless their life..semoga mereka diletakkan dalam kalangan muslimin yang bertaqwa..amiin

jangan mempolitikkan isu ni sudah..well..Malasyians nowadays..sigh




al-Fatihah..

we can be in a short distance or miles away~

doodling in your YM with your boyfie still can be accepted apart from skype =)


p/s:  kena bangun awal lagi..nobody's home :"(



nak makan laksa janggus lagi!

Assalamualaikum..:)

korang kenal kat mane  laksa Janggus?? kalau tak kenal memang tak cuti2 Malaysia lah korang..laksa paling famous ,,siap masuk jalan2 cari makan..hehe...tapi aku baru sekali pergi walaupon duduk penang dah 2 tahun..tu pon sebab aku mengade nak ganggu cuti2 kakak aku dengan laki dia dulu..tapi laksa dia best gilerrr,,,murah giler kot...dalam mase aku ikut kakak aku tu,memang berat badan aku naik mendadak lah..asyik ikut dy dengan abg ipar aku makan je..:P

tapi mak aiii..jalan nak pergi tempat ni macam jalan nak pergi rumah orang asli..dah la atas bukit,bersimpang siur..memang tak ah aku nak pergi dengan kawan2 pompuan aku kecuali dengan si Rehan aku sanggup sebab dy ni orang Balik Pulau and terer hoi jalan2..siap buat kerja giler ngan rumate aku dulu..pergi KL naik moto cabuk ...boleh dia buat suprise tak bagitaw orang..*time tu aku takde dekat hostel,aku g bercuti kat Batu Feringghi..and family dorang pon tak tahu konon2 nak buat suprise la bile sampai rumah family Ina dekat KL tu..

memang kaw kaw kena marah dengan aku and senior bile dorang sampi US.M...bahaya tapi poyo giler bile ingat..haha....tapi aku dah banyak kali dah lalu jalan kat Balik Pulau nih..berbukit2 :p  aku saje je cakap sebab aku terase nak makan laksa penang dekat laksa Janggus ni lagi!!.tapi aku dekat terengganu la hoi.

haa..alang2 aku cerita..time ni la aku jumpe Awal ashari...punyela lame aku ajak kakak aku bergambo dengan awal ni..dia pulak taknak...padahal takde orang pon dekat Awal tuh..kakak aku cakap jatuh standard begambo dengan artis Malaysia..geram aku nak memujuknye..sebab aku malu ambik pic sorang2..kahkah..
last2 dy tak nak pon..aku suruh abg.awi aku cakap dengan Awal..haha..aku dah upload gambar aritu kat sini..http://syanida.blogspot.com/2011/04/nak-upload-banyak-picture.html


pucat sangat muke sebab panas.




p/s: percayakah anda bahawas saya boleh gemuk macam dalam pic ni dalam mase satu hari? dan boleh kurus balik pada 2 hari selepasnya? tak percaya sudehh :D


Saturday, May 21, 2011

my current favorite song from my legendary evah favorite singer!

hilang sudah

this is my blog,but i think i no longer have my own privacy to write any crap here..i'm wondering why people always find a way to make enemy? i don't know..rambut sama hitam tapi hati lain2..

i just don't want anything i wrote here bring any kind of bickering or whatnot..soley soley :D
saje nak buat quick update sebab nak cover up entry bawah..and no offend to people anywhere around the unviverse..Malaysia ni kecik..there's a big possibility ...


kesian

aku pon pikir semua bende as positive..kalau dia buat something tu ade niat aku tak kisah pon..itu hak dia..asalkan tak bagi effect pape kat hidup aku..aku puase hari ni..aku tak rase nak marah langsung..:D

korang perasan tak dunia sekarang dah banyak berubah..sebenarnya perubahan tu tak drastik pon..cume kite manusia je yang tak perasan..bile dah tibe perubahan besar baru lah kite perasan..dulu kita ignore.. contoh la kan..dulu aku bangun subuh 6.30am, aku rase gelap gelita lagi kat luar rumah,tapi sekarang cube korang bangun subuh pukul 6.30am, agak2 gelap ke terang? itu la..aku cuma nak cakap every little thing around us changed and manusia macam kita bile lagi??



aku tengok video ni buat aku terfikir..Allah sayangkan semua umatnye,dulu dia ni teruk pakai subang, sosial sangat,and dia dapat hidayah sebab dia berusaha.lLagi satu buat aku sedar yang kita tak perlu la judge orang tu , mane taw satu hari seburuk2 orang tu bila dah dapat hidayah, dia seribu kali lagi baik dari kite..dan kita yang same ni nak macam ni lagi???

assalamualaikum..


posto posto:tadi aku dapat mesej..dari no yang tak bernama..aku pon dah tak ingat nombor tu sape sebenarnya.bile aku bace mesej tu baru lah aku ingat siapa..oklah..quick quick..dia just suruh aku tukar link blog aku sebab  tak nak seseorang bace? kesian..aku pon tak tahu ape2..kesian lagi..aku takkan tukar link blog aku sebab orang lain or kena pakse ke hape..aku memang dah plan nak tukar link tapi menyusahkan member aku la pulak nak tahu life's update kawan2..dari aku pikir sebab sorang je baik aku ignore je..

and suruh block memblock ni aku malas jugak nak ambik port..kesian..aku takkan block orang kecuali dia tu pervert okay..:D..kalau nak block sangat block je la aku dulu..aku tak kisah..sebab? sebab bukan nye aku ade dalam friend kau..so, aku rase tak menyibuk dah ke ape..kesian..aku dah lame lupe, dah lame maafkan, dah lame tak ingat..hehe..budaya block ni budaya budak kecik..*ni mesti encik boyfriend aku ketawa aku up issue ni..heh


p/s: mintak maaf la kalau ade yang still tak puas hati ke or anything..i enjoying myself to write in this blog because i can share my thoughts and all my craps..so, kalau awak or awak tak suke, jangan la bace..ni tahap merayu ni..hehe

Wished I was far, far, far away. So that people would miss me and when they have a chance to talk to me, it’ll be a long conversation instead of “hmm”, “k”, and “…”


Friday, May 20, 2011

ada banyak nak cerita

burp burp..kenyang giler walaupon tak tahu ape aku makan..went makan2 gn my sister and my mom..kenyang biar tak habis pon..then suruh kakak g beli coleslaw sebab mengidam...tapi loya pulak tekak tengah2 makan ni..

ada banyak nak cerita tapi bile ade time nak cerita aktiviti best2 aku confirm  malas nak taip..time aku rajin taip confirm aku tengah bosan mase tu(macam sekarang ni)..sebab tu la bile aku bace balik entry lame2 aku aku malas nak bercerita yang aku pergi bercuti situ sini..and I end up with sum up all the pics in one entry without bercerita..memnyesal buat macam tu..dahla aku pelupa..haha

aku rase tempat aku ni perlukan kemajuan..dari segi mental dan fizikal..mula dari makanan..apasal nasi goreng aku makan tadi sepesen je rase dieee...lepas tu dah la bagi teh pahit dekat umi aku..dan2 kena tukar semula air tu..tu la...nak berniaga kena iklas..

then, mase my mom and i were waiting for my sis dekat kfc tu, kitorang pun jalan2 la tepi tu..guess what? banyak giler bag or handbag ,ahh..whatever la..tapi banyak sangat yang imitate brand sebenar punye bag..and aku rase orang nak beli pon malu, dahla pattern ,colour same tapi harga murah gilela  siot 19.90..humm..tak patut jugak macam tu kan? btw, i'll let u decide what is the best..till then, assalamualaikum:)

p/s:esok nak puase lagi..moga2 tak lapar macam semalam punye puase jugak :)

Thursday, May 19, 2011

om shanti om

assalamaualaikum..hee

tadi aku tengok ade cite om shanti om! dekat channel zee tv..cerita favorite aku..(selain dari 3 idiots)
aku suke gile sume lagu citer ni..jalan cite dy pon best..dah banyak kali kot aku tengok cite ni..

1st aku tengok mase abg ipar aku beli cd ni kat india mase tahun 2007..kire kat Malaysia lmbt skit la release ..satu family aku kot jatuh cinta dengan cerita ni..nak2 part lagu..dah la heroin(Deepika Padukone) cun giler,,hero dy sape lagi kalau bukan Shah Rukh khan laa..legendary!

ade satu lagu aku paling suke,.ok..sume lagu aku suke..tapi ni the best! sebab dalam lagu ni semua artis bolywood dari yang otai sampaila junior artis yang famous jadi guest dalam lagu ni..

btw,enjoy the song!!!



p/s: waa..tak best nye tulis blog gune laptop kecik nii..xnampak!

Tuesday, May 17, 2011

i would be grateful if you were here with me,.
talk about time, i am going to have super busy days onwards..
aahhh well..:D

plan tak nak bukak laptop pon malam ni..cause i want to sleep early..
then tetibe abah nak tengok sport's channel..ade wrestling la tuh..haish
terpakse kena bukak lappy..i'm bored


privacy

i need some privacy in my life cause i exposed too much in internet about my current activities and whatnot..so i'll start with removing friends that i langsung tak kenal and i will exchange my blog url..tapi yang blog url ni susah la sikit..i malas la pulak nak bagitau sorang url baru i..i takkan nak expose sini dah name i tak nak semua orang taw..takpe..i'll think about it later..for those my facebook's friends yang kena remove tu i am sorry and no hard feeling please T_T..i need some space..cewahh.aayt cam artis..haha..whatever.

lagipon you all tak rugi ape2 kena remove pon..cause i am nobody :)
lenguh nak remove..baru remove beberapa orang yang initial name baru smpai ke c..padahal memang dah tak ramai dah friend dalam FB..

assalamualaikum

update: i 've decided to change my blog url! wink wink..tonight i will change it :)

Monday, May 16, 2011

kenduri kahwinn

assalamualaikum..heh heh

mesti banyak giler kan korang dapat  wedding ceremonies invitation mase cuti sekolah nanti..aku rase parents aku banyak giler dapat jemputan kenduri kahwin..sampai ade 2 jemputans satu hari... aku mestilah tak ikut walaupon aku ade kat rumah..even cousin aku pon kahwin cuti sekolah ni..congrats to him! happy newlyweds in advance Ino! :)

tapi yang aku geramnye pagi2 buta dah ade orang hantar kad jemputan..dah la aku je bese ade kat rumah pagi2..kau boleh bayang tak tengah2 tidur tibe2 ade orang bagi salam..dah lah aku dengan penng kepala tak cukup tidur ,tambah tahik mate nye lagi,baju tidurnye, tibe2 bangun jawab salam ambik kad,,boleh pagi tadi aku ambik kad tu dengan towel tutup muke..malu hoii..dah la orang muda yang bagi..kalau orang tua takpe la jugak..huaaaaa...dahla ..janganlah datang umah aku time parents aku takde hoii..:D

rutin harian aku sejak balik ni takde berubah mane pon..aku takde kawan kat sini nak keluar..kakak2 aku pon takde..so aku stay kat rumah je la..sebab tu la aku nak pergi KL nanti..

tapi aku ade azam alang2 aku  cuti ni..aku nak khatam al-quran lagi satu lagi and habiskan pose ganti..hoyeahhh! tapi sekarang baru surah al-maidah..takpe..take a time :D

p/s: APASAL DULL GILER BLOG AKU..TAKDE GAMBAR LANGSUNG..BORING =__=

PERFECT SONG!

the lyrics soothe my day..:)




he such a great performer,composer and musician!
a bright future is waiting for him :)

Sunday, May 15, 2011

funny but sarcastic

semalam i main badminton dengan anak buah i which 6 year old age.then..

while playing ...

aliff:  cik su..hidung ciksu macam mr.bean la..hehehe
me:   what!!!! bia ah..cantik pe hidung mr.bean T___T

??????? wth!

my cat is so cute

my cat likes to drink plain water..geesh...she took almost 15 minutes to drink air paiip..heh..last night, she waited for my grandma(which usually take a long time in toilet) really in front of the toilet's door just to drink air paip.oh..how cute..

few days ago, when i was watching television, she suddenly came and sit besides me..
oooh..i guessed ok lah..maybe she wanted to sleep with me..
then she meoowed banyak kali dekat i..
ok, i thought again, maybe toilet's door is closed and she can't opened it
so i opened the door and she ran quickly and masuk toilet tu and minum air paip =_=

how cute you are :)

p/s: ooh..my language also cute too..likes standard 1 pupil write their english paper :\

nothing much

Saturday, May 14, 2011

reminiscing back

sometimes i hate blogspot..sigh..why la you must exist and i do know you..you are one of my tempat luahan perasaan..i first start  blogging on 25/2/2010.. i still remember why i sign up and being a blogger..i read my sister's  blog and i think this is the place i can share my thought, memories,my sad emotions, angry and whatnot..reminiscing back, when i first blogging, i am with other guy which actually was not so called boyfriend at all..everyday i talked about him..duh,..pathetic giler hidup aku..i start knowing him when i clashed with my ex boyfriend..i know he hate me till death today cause i dumped him..i have my own  reasons..i can't stand with the relationship that i can't go through at all..i'm sorry..well,it's life..i do believe in carma and i know i got the carma few months after the break up ..

now i met the one in my life, this one i don't want to talk much..i still have a doubtful..sob sob..i hope our relationship will end up as good as it can..i know the one who always gave holy crap in our relationship was me,and you have a lot of patience towards this,.thank you syg

i miss my life back then..it was 6 years ago.. but i don't want to be 17 girls who was freaking lazy to study addmath, lukisan kejuruteraan and civil engineering, i don't miss that part..i know,if i can turn back time, i will get straight a's..huehuehue...as if i know what my results was at that time..but semua benda ade hikmah..i end up in Usm now..alhamdulillah..i just miss people surrounded me that time..my friends(people has taught about life to me most,tq), my exboyfriend(you seems to be a superstar now), teachers, and even driver bus..hoh hoh

i remembered the first time i had a date with my exboyfriend, i was alone in school park and i didn't take a shower "bodohnye,apesal aku xmandi before dating'', and he was waiting for me there, after a few minutes , guess what, the principal came! wah wah..kena marah and both of us were lari lintang pukang like hell..he went to the north and me to the south..hahaha..this was my funny dating moment taw :D honestly you are the one that i hardly to forget..i took almost 2 years and half to couple back and being un serious like i did:|

after all,i have a new life now, and i will move on with this,,i am 22 going to be, an english majoring student at USM, part time as khairul azwan's lover and full time as a daughter of my parents..may Allah bless my life..amin..now, the priority is my study and the rest is what i had mentioned..i want to be successful women who has a good carrier and i will feel secure then.

psst: no offense to anyone that related to this post..i just reminiscing back :)

Thursday, May 12, 2011

smoker

i sebenarnye amatla pantang dengan smokers..xcool langsung okay hisap rokok..tambah2 yg menjadi mangsa bukan smokers tu tapi manusia yg terpaksa hidu asap rokok tu which is me included..i sgt tidak  tahan dgn bau asap rokok or asap pape pon..kalau pergi pasar malam tu i paling xboleh bau asap..time lalu depan orang bakar satay fuhhh..tibe2 leh asma 1 minit.. dalam family i memang xde g smoker ni..dulu abah I heavy smoker okay..but now kalau i xsilap masuk je tahun baru 2009 kot before dy pergi tunai haji dy da stop..maybe azam tahun baru kot,,sebelom2 tu mmg dy pernah try nak stop  tapi mcm xboleh..then masuk je 1 january 2009 dy boleh stop..langsung xhisap rokok mahal2 tuh..lagipon umi sy mmg alergik dgn asap2 or whatnot..resdung kan..so Alhamdulillah :)

lagipon abang2 ipar i and even abg i xde pon merokok..entahle kenapa..haha..tapi tapi tapii..encik sayang sy smokingggg...haha..boleh pulakk..haish..dy nak smoking, smoking la sekarang.kalau nk kahwin dgn i sile2 la quit dr merokok ye sayang :P
see..haishhh..

ya Allah nakalnye pakwe guaaa! :|

lagipun, ingatla anda bahawa merokok itu tiada kesan positive langsung..nak kesan negative? berlambak I boleh state kt sini...dr segi kewangan? kesihatan? hubungan? kesan psikologi? haa..mane ade yg positive..ce gitaww kalau xcaye


Wednesday, May 11, 2011

daydreaming

since i am now on my 5 months semester breaks, so i had so much day dreaming..gayyy..better i dream than i have none vision at all..imma going to dream now,,hell yeah :D guess what i dream of lately??


noo..i don't dream to be a Mickey or Minnie..ehem ehem* marriage dude...:D i just wondering how my marriage life will look like..is it happy ? is it just like what i dream of? i don't know...I wish I get my wishes...insyaallah ..




new world begin

it is not like the new world order or whatnot.it just like now i feel like i'm moving to the next phase of my life..including my fashion sense..dulu i used to like something that attractive,,means like"oh my God, he can see from miles aways according to my outfit of the day'..haha..just kidding..but it is something like that la..

it is normal when before this  we used to like the fancy stuffs,  zaman remaja katakan.and now tell me, we might look people annoying or ewwww bile contohnye dy pakai outfit serba serbi pink..that's normal..sorryla,i'm not good in giving a comfy words...i threw what i thought..her her

and now, i feel like i'm going to like handbag..dulu bukan main cakap handbag ni untuk orang tua..so,i can say that i'm in tua phase ke sekarang? no..it's matured phase dude..

actually,i'm looking for  a new wallet but i want it long lasting and simple..not too fancy and not too over sparkling..maybe something likes pastel or soft in colour..cool

marc jacobs..would be niceee

Tuesday, May 10, 2011

susu terakhir untuk anak

kisah ini bagi I sngt sedih,..I copy dari facebook..just imagine how precious the Mom is..:'(


Kisahnya perihal satu keluarga yang mengalami kemalangan ngeri. Kereta yang mereka naiki terbabas, berpusing, melanggar pembahagi jalan lalu terperosok ke dalam longkang. Dalam kejadian ini, kereta itu remuk teruk dan penumpangnya mengalami kecederaan parah. Cermin hadapan habis retak berderai. Tidak ditekankan keadaan pemandunya. Tetapi saya fikir, pemandunya menemui ajal di situ juga.

Mahu diceritakan, penumpang yang duduk di sebelah pemandu mengalami kecederaan yang sangat parah. Wajahnya habis berlumuran darah. Dahinya terkopek sehingga menonjolkan tulang tengkorak. Mungkin juga akibat terhantuk pada papan pemuka kereta ditambah dengan pecahan kaca cermin hadapan. Ajaibnya kuasa Tuhan, bayinya selamat tetapi terpelanting ke kerusi belakang. Bayi kecil yang tidak tahu apa-apa itu meraung dan menangis. Mungkin kerana kesakitan, kesedihan, terkejut dan sebagainya.

Sewaktu anggota bomba itu mengambil dan mahu menyelamatkan si kecil tadi, ibunya terketar-ketar dan menggigil sambil memberi isyarat kepada beliau. Subhanallah, rupa-rupanya si ibu tadi mahukan bayinya bagi disusukan. Diselak bajunya dengan sedaya upaya dan disusukan si kecil itu dengan penuh rasa sayu, pilu dan kasih sayang.

Si kecil senyap di dalam dakapan ibunya. Betapa nyamannya dakapan ibu itu sehingga mampu menenangkan si kecil yang ketakutan. Dengan kuasa dan izin Allah, ibu itu tiba-tiba tercungap-cungap mencari nafas, tanda ajalnya yang semakin hampir. Lalu terkapailah si ibu dalam keadaan yang penuh rasa tanggungjawab dan kasih sayang itu. Ya Allah, betapa pilunya situasi itu sehingga merenggut ketenangan anggota bomba tadi.

Itu lah dia kasih sayang seorang ibu. Walau dalam keadaan bertarung nyawa dan menahan kesakitan, masih tidak melupakan tanggungjawab sebagai seorang ibu...menyusukan anak di saat-saat akhir hidup nya. Subhanallah...

**Sedih sangat nie…sampai rasa sebak yg amat sangat dalam dada…betapa besarnya kasih sayang seorang ibu tadi walaupon ketika berada di hujung nyawa tetapi masih sempat menyusukan si kecil sebagai ingatan terakhir buat dirinya sebelum mengucapkan "selamat tinggal anak ku...ibu pergi dulu ye sayang".

memiliki

pernah tak korang rase, korang dah ade benda tu tapi korang sebenarnya nak sangat melepaskan benda tu..padahal korang sayang benda tu..in fact you  can't live without it..but there's something make you wanna or must let it go..

you have your own reasons, sometimes it can be unexplainable..why?just  you only know why..it's hard to explain to people..you just know it by yourself..and cause of that people make macam2 judgement dekat kita..padahal nobody knows what is inside us kan..

out of the blue, we feel like,"oh man, this is wrong, this is totally wrong"..i must change it..don't wait untill it's too late..jaane

meet my babies

oh no no..saya tak kahwin lagi..but yea yea yea..i have the babies..feel free to meet and love them..you must love them cause i love them like hell yea..

before this I had mentioned in my blog  that i now have kitten! yaww..now I am home and I can see them..momo,popo,jojo, bobo..tapi muke dorang same..aku xaw la tertukar ke tidak nanti dah besar..lol!

actually their mom is a stray cat that my mom selalu bagi makan before..and now we decided to bela them..:)


rakus gile yang atas tuh =_=

saya culik dy sekejap..tibe2 Ibu dy marah =_=

membosankan

hey all..morning...i'm wide awake now..wink wink..i went to sleep at 11.30 last  night...it was heavy rain last night, thunder likes cat and dog..so, streamyx, astro mestilah kena tutup kan =__=..kalau tak I xtido awal jugak..i think i got enough sleep and that's the reason why i woke up early today..and imma going to make my day as productive as i can yawww...

through days, i look my blog  isn't like before..boring.I don't know what to write about..I feel like don't wanna write anymore..but I blog for myself..I don't care others as long as I didn't bring up any controversial issue..I can give all crap to this blog alas it doesn't over the limit kann..

sometimes I have so many thing to write, I have many ideas but when it turn to write out, the contents narrowed and I am too lazy to google..hahaha..so,the problem is easy here,,I am Lazy..:)

I LOVE TO SLEEP BEFORE CLASSES

SOMETIMES I CAN BE ANNOYING*ALWAYS DO

I MISS THEM
PSST:DON'T LOOK MY BACK YAW




Monday, May 9, 2011

dear John

semalam layan citer ni..omaigerrr..sedihnye..tambah2 plak tgok hero(Channing Tatum) yang tough gile pon pandai nangis ..T_T



John : Why didn’t you call? Why didn’t you call me? I mean is it that I don’t deserved any words of your explanation except that letter? You could have called me. You couldn’t have given me a chance to change your mind? Didn’t you think you owe me that?
Savannah : Because just by hearing your voice I would have changed my mind. Is that all you want to hear, John? Is that why you came all the way over here for? You thought it’s easier for me without you? You thought every single day wasn’t a goddamn misery in my life without you?
T______________________________________T

nangis makk 

Sunday, May 8, 2011

Marshanda's wedding

eh eh eh..korang kenal x marshanda..ala..yang cute cute tu..pelakon sinetron benci bilang cinta tula..aku baru taw dy kahwin lepas tgok video dekat fb..adekah aku ketinggalan zaman? adelah sikit out to date bab2 macam ni..huehuheuheu..btw, dy pon dah bertudung sekarang lepas dy mimpi kiamat di Indonesia..wallahualam la tu...anywayss..alhamdulillah and may Allah bless her life and marriage..nama laki dy BEN :)
aku copy pic ni dekat blog ni http://mummycute.com
                                                 

british accent vs american accent



this remind me of my professor..Dr.alias..he speaks British accent damn well..and Maria Elena too..:)
but Anwar Hadi also speaks english fluently but in american's way..i must admit..i love british accent more..at least I will look smart ..heh heh

i've also heard that american women love english accents..omg..very trueeeeeeeeeee!

:"(



cuti2 ni malas pulak nak update belog panjang2..walaupun bosan tahap radiasi merbahaya...herher..bila time busy nak mampus suke pulak kan curi masa nak update2 bagai..

terengganu so hott dude..kejap ujan lebat kejap panas macam kt gurun sahara..takpe..redha dengan ujian kecil dari tuhan..:) panas neraka nanti? nauzubillah hi minzalik :|

Saturday, May 7, 2011

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011


tak tahu ape sebenaryne..cubo jo la hei :P

i'm home

haven't sleep yet but i feel so sleepy dude..lek lu..breakfast lu..oh..today actually is my bad day instead feeling good to be home..i caused a trouble..no..my boyfriend yang caused a trouble to me..boo..boo..don't wanna think about it...hehe..bye

ok..check list dulu

see my.bf -check
kemas bilik-malas..zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Thursday, May 5, 2011

school attacked!

you know..sometimes i miss my school time..mase ponteng rindu..mase jadi budak baik rindu..mase jadi best student pon rindu..and even jadi the worst student among the best pon sy rindu..i learnt to survive here..every school i attended taught me everything about life..ya know..xsemestinye benda tu indah kadang2 sampai stress jugak bersekolah,,gadoh dengan kawan, kerjha sekolah tak siap, kena pergi camp apebende, berebut pakwe, kena maki dengan akak senior, benci pengawas, tu sume I rindu..but please..i don't want to turn back times..hehe





dulu..mase dekat sekolah rase macam tak sabar gile kau nak pijak kaki masuk U ..tapi bile dah masuk..hamik..nak undur balik kaki nak masuk alam persekolahan..kan kan..jangan nak tipu..tapi tu la..maknyenye ..setiap fasa hidup yang kite lalu akan ade cabaran and dugaan..all those things built up as your life memories..you may not forget but it may be erase from your mind if you trying to forget it..will you?no..i won't do that..that's all bittersweet thing..keep and lock it in your mind..though it's bitter.. learn from the past to be a good person in future..and do it in your present baby..

overwhelmed

first and foremost..i feel like wanna jump on my bed!..hip hip hip!..ahh kau..aku baru habis last paper ni..besok malam aku balik..kau tahu aku keluar awal gile kot tadi sebab tadi the one and only objective paper..hehe

malam besok balik..tak sabar ..macam2 orang and macam2 perkara nak buat kat rumah..meh meh buat list..nanti I check out balik sama ade I buat tak bende nih

1) bukak mate sampi terminal nak jumpe sayang saya :)
2) bukak pintu rumah nak tengok muke umi abah ..
3)nak pegang baby kitten I..bobo,popo,jojo and momo..weeeeee
4) kemas bilik bagi takde satu habuk pon..

ok..dah.bagi yang basic je...I cuti 5 bulan dan sila percaya yang mungkin aktiviti harian saya adelah same selama 5 bulan itu.dan saya ingin mengaku bahawa saya tiada lesen kereta..*_*..kalau abah saya suruh ambik lesen kereta saya nak malas bole x? leceh laaa..kalau dapat lesen terus takpe la..uuuu...pemalas nok..nak kerja tapi mister boyfriend bukan nak tolong carikan pon !_!..ah..malas dh nak keje..hee

tapi kan tapi kan..sedih jugak nak tinggalan usm..bukan sedih nak tinggal assignment ke exam..cume sedih nak tinggalkan dak ELserr dan rumate tersayang sy..wiiee..amih yu gaissss..lebiulebiu..we are a happy sisters and brother..:)

semoga ALLAH selamat perjalanan saya kembali ke rumah dengan selamat..dan kawan kawan juga..amiin :)

perfect song perfect situation

i'm coming home
i'm coming home! :)



VuuTV - Watch Video

Wednesday, May 4, 2011

sad chapter..be gone

did I mentioned you that  I haven't sleep yet? it has been more than 24 hours now..i am worried to myself..as today i went out with my friends..it;s like all my pics xboleh bukak mate langsung..gegege...most of us didn't get enough sleep cause we were struggling for today paper..muka semua mengantok tapi gagahkan jugak hati nk hang out same2 cause lepas ni we all xboleh jumpe dah for 5 months semester breaks..Insyaallah panjnag umur kite jumpe lagi..I love you buddies :)

haifa siap tidur dalam iman

eye bagger bagger




waiting for desert!

Tuesday, May 3, 2011

pipi kecut

tittle dah memang xbole blah..kekeke,,sy x nak cerita bahawasenye saya belom tidor lagi sejak dari semalam..even selama 1 minit..takut juga tibe2 pengsan mase tengah exam..bukan takut ape..cume takut kalau xade orang nak angkat saya dalam dewan exam nanti..lepas exam, hati dengan riang ria ke queensbay secara berjemaah dengan all of my classmates.. pergi makan2 ..at first kitorang tercongak kat Dave Delis tapi manusia mane entah ajak pergi Manhattan Fish Market..gege..aku la tuh..alaa..nak upload gambo tapi gambo semua dalam kamera my friend, Su..sebab kamera die automatically noise clear ..haha..ilang le jerawat den xpayah nak edit2..keke..

tapi yang saya mahu tunjukkan arini pipi saya dah kucup sikit..tak tembam dah macam gambar dengan Awal  Ashari  ari tu,..kecut sikit je la tapi itu bisa membuatkan ku happy..sambil report ke boyfriend ku..tapi die bisa gembira melihat pipi ku tembam..ahh..itu dusta bagiku..haha.. gile aq mengarut..bye

pliz cakap kurus skit..skit je  skit je..pic ini diedit bagi menghide kan my sagging face T_T

we are all sleepy and tired
melangkah menuju wawasan
selepas exam semua happy walau xbole jawab mane pon
mine..ice lemon tea

this is not mine..mine was wrap and roll..and i have ordered tiramisu as a dessert..but all is not finished up by me..my                     friends yang tolong abiskan makanan..


i don't have a picture of my food cause I am stupid cause didn't snap my own meal..:D but i suggest that if you are totally hungry don't go to Fish and Manhattan ..gaga

psst: i need to work on my habit..suke membazir..these few days I totally buang the whole bihun soup and mcd big and tasty..I need to know my selera very well..i don't want to membazir anymore..t-t

dare to read it as smooth as you can! hehe

Peter Piper picked a peck of pickled peppers.

A peck of pickled peppers Peter Piper picked.

If Peter Piper picked a peck of pickled peppers,

Where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked?


fuhhh..menyemburr den

Monday, May 2, 2011

Sunday, May 1, 2011

bombing


when I text you, you always had something to settle ....do that la do this la..then when you texted me back, my mood already went everywhere la..that is why I don't want to answer your call..bye

fine la finee!

you always want everything's look perfect as you didn't see my efforts too! I feel like wanna spill out everything from up to down as I want the whole world know..but to be consider I  might save more than half for myself..as everyone seems to have their life privacy :|

grr..turn back time I wish everything will beas my wished!

as if you read this entry,yes, i wrote this while talking to you..


along and angah's birthday in the jungle

there was one girl who is abandoned here..who? pointing your finger towards me...yes..everyone's home and I'm the only one left here surviving for my final exam..2 papers left but haven't study anything yet.. they are all  had fun at home and i'm suffering here..*puppy dog eyes..

along and angah's celebrated  their birthday at sekayu waterfall while berpiknik..btw..happy birthday for both of you! cik Su love you if you stay kind all the time..gagaa..

simple birthday cake
my sis uploaded few pictures just to show off that they are all had a great times at home..boo me boo me quick! _T

VARITIES

FAKE SIBLINGS :D

THIS I MISSED MOST

AIR LIUR MELELEH

BIRTHDAY KIDS
*WONDERING WHY THEY ALL LOOK SO DARK IN THIS PIC..AHA..