Saturday, May 21, 2011

kesian

aku pon pikir semua bende as positive..kalau dia buat something tu ade niat aku tak kisah pon..itu hak dia..asalkan tak bagi effect pape kat hidup aku..aku puase hari ni..aku tak rase nak marah langsung..:D

korang perasan tak dunia sekarang dah banyak berubah..sebenarnya perubahan tu tak drastik pon..cume kite manusia je yang tak perasan..bile dah tibe perubahan besar baru lah kite perasan..dulu kita ignore.. contoh la kan..dulu aku bangun subuh 6.30am, aku rase gelap gelita lagi kat luar rumah,tapi sekarang cube korang bangun subuh pukul 6.30am, agak2 gelap ke terang? itu la..aku cuma nak cakap every little thing around us changed and manusia macam kita bile lagi??



aku tengok video ni buat aku terfikir..Allah sayangkan semua umatnye,dulu dia ni teruk pakai subang, sosial sangat,and dia dapat hidayah sebab dia berusaha.lLagi satu buat aku sedar yang kita tak perlu la judge orang tu , mane taw satu hari seburuk2 orang tu bila dah dapat hidayah, dia seribu kali lagi baik dari kite..dan kita yang same ni nak macam ni lagi???

assalamualaikum..


posto posto:tadi aku dapat mesej..dari no yang tak bernama..aku pon dah tak ingat nombor tu sape sebenarnya.bile aku bace mesej tu baru lah aku ingat siapa..oklah..quick quick..dia just suruh aku tukar link blog aku sebab  tak nak seseorang bace? kesian..aku pon tak tahu ape2..kesian lagi..aku takkan tukar link blog aku sebab orang lain or kena pakse ke hape..aku memang dah plan nak tukar link tapi menyusahkan member aku la pulak nak tahu life's update kawan2..dari aku pikir sebab sorang je baik aku ignore je..

and suruh block memblock ni aku malas jugak nak ambik port..kesian..aku takkan block orang kecuali dia tu pervert okay..:D..kalau nak block sangat block je la aku dulu..aku tak kisah..sebab? sebab bukan nye aku ade dalam friend kau..so, aku rase tak menyibuk dah ke ape..kesian..aku dah lame lupe, dah lame maafkan, dah lame tak ingat..hehe..budaya block ni budaya budak kecik..*ni mesti encik boyfriend aku ketawa aku up issue ni..heh


p/s: mintak maaf la kalau ade yang still tak puas hati ke or anything..i enjoying myself to write in this blog because i can share my thoughts and all my craps..so, kalau awak or awak tak suke, jangan la bace..ni tahap merayu ni..hehe

3 comments:

allunanina said...

omg!! shamm! si hot dah alimm. alhamdulillah. nih dah dapat ngorat nih. ehe ehe

sya rossa said...

mane leh ngorat alifah! dy da ade bini dah! haha

allunanina said...

ha'a lah.. dah lupa. alahai melepas. :( haha