Saturday, December 24, 2011

exam weeks

once after i finish my exam and happily lazily enjoying my holidays at home i will update more and more stories and pictures..bye


Sunday, November 13, 2011

Saturday, November 12, 2011

CONGRATULATIONS GOOD FRIENDS

one of my geng bas sekolah back when i was in high school 




finally! they get married! nothing can describe how happy i am for 'em..wish all of you the best from now on and keep slim evah..may Allah bless your life of being spouses ..amin :)

p/s : i tunggu 3 tahun lagi..INSYAALLAH

INSTINCT

sometimes we had a strong feeling that something bad might happened..

keep praying  because Allah hears us..ALWAYS ;)


Thursday, November 10, 2011

explode

i have a lotsss to share here..but when i opened to type down a new post everything disappeared..
maybe i'm not a good writer of my own diary :|.

Saturday, October 29, 2011

STILL ALIVE

assalamualaikum and alhamdulillah..

complete classmates aka big family with one of our beloved lecture Dr.Azimah ..LOVELOVELOVE


after a very looooong hiatus i guess about 2 months since raya i was away without pen down anything in my blog..

my life went smoothly , with my family,friends,study and still.. the same boyfriend :) but something happened lately..my beloved grandma passed away but still thankful to Allah cause she 'went' there  peacefully in front of my parents without any difficulties..yes..masih rase janggal..menghadap hari2 sekarang dah tak ade..AL FATIHAH..kita pulak nanti penuhkan amal untuk mengikut yang dah pergi :)

anyway, tomorrow i will going back to PENANG! just for 4 days and come back home again for hari raya haji ..after that? hate to say this..will be busy with loads of assignment...but but but..i love all my subjects this semester..hip hip horey!!! :)

note: my typing skill still doesnt show any  improvement at all..lot of typoS , grammatical errorS and whatnot..maybe this is my trademark? NOT. 

nite :)


Saturday, September 3, 2011

SELAMAT HARI RAYA

MAAF ZAHIR DAN BATIN..I HAVE TO POINT OUT THINGS HERE WHY I WAS MIA IN MY BLOG
  • I WAS VERY BUSY WITH BERAYA
  • I WAS TOO LAZY TO TYPE DOWN MY LIFE LATELY
  • I WAS SO HAPPY WITH MY LIFE SO I DONT NEED BLOG 
  • I DON'T FEEL LIKE BLOGGING ANYMORE
ANYWAY, I'M HAPPY CAUSE I CAN BERAYA WITH MY LOVELY FAMILY, BEST FRIENDS, BOYFRIEND .:) THAT'S WHAT I NEED MOST IN MY LIFE..



Sunday, July 31, 2011

semoga ramdhan membawa seribu keberkatan kepada kita..insyaAllah

childhood friends

last night, we managed to meet the childhood friends..ade yang bertahun2 tak jumpe walaupun kampung sebelah je..yelah..demi menuntuut ilmu..semua busy..btw, happy to meet them again , and proud to hear semua dah one step closer to success..alhamdulillah



OUR FIRST FRESHGRADUATE FRIEND..she just came back for good from US


dulu zaman sekolah rendah,semua pemalas, naik form1 ada yang dpt g boarding school,mrsm and whatnot..then at that time i think guys yang agak teruk sikit cause that phase we tried to chose our identity..and i am glad to see my guy friends semua dapat further study to the next level..:)

MAY ALLAH BLESS OUR JOURNEY IN LIFE:)

Friday, July 29, 2011

ah geram

suke sangat si cinonet hani ni..aku pon xtaw kenapa makcik2 diorang ni suke pggil cinonet..kakak aku la mule dulu kot..geram nak cubit2 je pipit budak ni...

aku ingat lagi

putehnyeeee..bedak.

1 gambar 3 cerita..ok tipu..

  • mata bengkak sebab tu gmbr xmandi pagi..basuh muke ,gook gigi terus pergi tesco makan nasi ayam cendawan besar2 dengan eida n balak dia
  • baju tu baju pinjam sebab xbawak baju tido bilik eida..walaupun eida panjang tapi tu bukan baju die..tu baju rumate die yg kecik dr aku tapi baju tu menutup aurat betol la.tehee
  • pakai baju tu pergi dating dari pagi smpi tengah malam pastu balik terus tido dengan baju tu..lol..bangun pon dengan baju itu..bagus la si busuk ni
  • petang tu hari ahad and hari tu luna phase which was lead too Full moon or dalam Bm ye bulan penuh yang luar biasa.
  • muka putih sebab tepek bedak 3 inch nak tutup cela tak mandi tapi badan tetap bau hangitt
kan dah samee :D

sebenarnya saje je merapu sebab rindu dia :( nk mengade dlm blog sendiri..bye
jambunye pegang camera case..hokhok
rindu nk tgok budak rmbut pendek 

tapi x rindu dh merajuk mcm ni..heh

assalamualaikum..:)







Thursday, July 28, 2011

saja nak menaip

bangun pagi..kemas2..kadang2 aku bangun awal..kadang aku bangun lewat nak mati..
bangun pagi tolong umi mandi baby,basuh pinggan..merewang-rewang dalam rumah..bukak laptop,bukak facebook..bukak blog aku suka,buka news online, blog sendiri memang tak bukak kalo taknak update..

malam ni ada majlis cukur jambul sikit, anak abang aku..umi suruh potong bawang, tapi aku taknak..aku tak suka potong bawang..baikn aku tolong benda lain..teheee

angkat kucing masuk dalam bilik,suruh dia tido atas katil2 kunci rapat2 nanti aliff balik lemau kucing tu dia kerjakan.

malam ni si cinonet Hani balik! ee..geram nak picit pipi tembam dia..

pakwe pulak selalu mengarut..time tak uzur bukan nak gerak subuh..time period boleh pulak dia suruh bangun subuh time 5.55 am..lol..selalu macam tu..heh

kawan ckp die ade mimpi aku..sebab rindu sangat aku...siap ingat aku xpakai make up dlm mimpi tu..LOL

stalk facebook member..ade yg dulu tak berapa baik sekarang dah baik..ada yang dulu nerd je..stock suka belajar sekrang dah pandai pergi clubbing , smoking sume..pompuan tu hoii..astagfirullah..aku pulak nak jadi ape ?? (monolog dalam hati)

tengok list friends dalam fb berapa kerat je ade..kalau tak kenal or tak rapat memang aku tak approve..private la konon..huehue

tengok2 baby, tak reti nak main sebab baby kecik sangat...suke tengok je..huehue

haritu mimpi dapat baby sendiri! kahkahkah..siap bagitau  pakwe sendiri excited sangat dpt baby dalam mimpi..

pernah mimpi kawan lama jadi pondan dalam mimpi siap main blusher aku..haaha

baju raya dah beli, tapi tak puas hati..sebab nak warna lain..dahla besar..tuan kedai cakap saiz orang dewasa sampai 38 je..so ambik jugak walaupun mahal tapi tak berkenan T_T

bye..

Wednesday, July 27, 2011

hari2 gaduh benda sama

sakit tekak..curi dequadin aliff beli..bangga sgt dpt bayar sndiri kt 7e ..tiap2 jumpe bertekak benda sama..

aliff!.jangan main kucing tu!! pekak ke ha!! ciksu da ckp kan!!
aliff! jgn angkat kucing tu! kesian la kucing tu!

waduh2...bingit telinga sendiri sbb menjerit,,

jiran datang pastu dia ckp..nak suke tgok aku dgn aliff sbb aliff nakal aku ni ayu..katenye la...hakikatnya..ari2 gadoh..tolak sana tolak sini..

kalau si hana balik lagi la ..

kakak! jangan pijak atas katil ciksu ni!! dah la main tak pakai selipar pastu tak basuh kaki!
kakak! jangan main bedak ciksu tu! lipstick tu! ciksu takde duit nak beli mahal2!

along,angah,acik!!! jangan main laptop ciksu..rosak sapa nak beli ha???!!! ciksu takde duit tau takk!nak main main laptop sendiri!!!jangan main dalam bilik ciksu!!!

p/s: tapi lame xjumpe nt rindu jgk diorang...pastu nak mrh balik..huehuheue

"wordless" wednesday

Monday, July 25, 2011

jawab tag sebab malas nak cerita hidup yg tak berapa nak smooth lately

ok..aku taw title panjang nak mati..

jum..jawab tag!


Please state your current brand of the following:

1. Hair Shampoo :
head & shoulders anti dandruff or any type of H&s only

2. Hair Conditioner :
sunsilk

3. Facial Foam :
safi perfect10

4. Scrubs :
Himalaya herbs scrub

5. Toner:
clean & clear

6. Body lotion :
last product that i purchased was vaseline but i am alergy to all types of lotions.so..none for now

7. Shower soap :
johnson baby milk bath
*kat rumah main hentam je pakai yg ade dlm bilik air

8. Facial Powder :
garnier light face powder (i'm satisfieddd)

9. Lipstick :
Lipice sheer color (common la for 'teenagers' ..hee)

10. Perfume :
Body shop (ambik yg akak tapi xpnah pkai)
Avon pink roll on (jumpa lam kete abah,,Tehee)

11. Deodeorant :
Adidas Flora!n(my all time favorite! influenced by my sis)


PART B (cloth)

Just state the favourite brand that you have only:

1. Outfit :
mostly padini/ pdi and harajuku..(ni je brand mampu beli :(
brand lain ade satu dua je
cap siam and china

2. Jeans :
diesel
brand outlet
padini
Google
unbranded

3. Baju kurung/melayu :
raya je tempah

4. Shoes :
Nose
Vincci

5. Slippers :
Takde brand..yg 20myr

6. Hijjab :
baru ade brape hlai beli sndiri

8. Belt :
xda brand

9. Sport Shoe :
Puma (sis passed down)

10. Socks : 
Puma(beli sendiri..lololol)

11. Watch : 
Swiss(gift from sis)
Guess AA (gift from boyfriend.."AAA'  HAHAHA)



overall, you can assume yourself dat i'm a poor girl ..:(
bagi la duit sikit..:(

assalamualaikum :)

Wednesday, July 20, 2011

Monday, July 18, 2011

Sunday, July 17, 2011

this is totally a wrong feeling..i shouldn't feel this way..this is totallay wrong!

Saturday, July 16, 2011

KEHEBATAN BULAN SYAABAN


ASSALAMUALAIKUM..
Jum kita buat dan bace :)
Rejab sudah berlalu. Kini telah pertengahan Syaaban. Lambaian Ramadan 15 hari lagi. Kita belum terlambat untuk menceriakan hidup dengan keberkatan Syaaban.
Diriwayatkan dari Umamah Al Bahili ra, berkata: Rasulullah bersabda, "Apabila masuk bulan Syaaban, (cerialah) dan sukacitalah dirimu dan perbaiki niatmu."
Kita munajat dan berdoa seperti doa Rasulullah ketika masuknya Rejab:
اللهم بارك لنا في رجب وشعبان وبلغّنا رمضان
"Allahuma Bariklana fi rajab wa syaaban wa ballighna Ramadan"
Maksudnya: "Ya Allah Ya Tuhan kami, anugerahkanlah keberkatan untuk kami pada Rejab dan Syaaban, dan sampaikanlah kami Ya Allah hingga Ramadan (yakni panjangkan umur kami Ya Allah sehingga kami dapat bertemu dengan Ramadan."
Inilah doa tiga serangkai yang memadukan kemuliaan ketiga-tiga bulan yang sangat berkat ini. Tiga bulan inilah bulan medan perjuangan pejuang untuk membina jati diri, membentuk sahsiah dan memupuk kebersihan hati.
Selari dengan erti Syaaban iaitu berpecah-pecah atau berpuak-puak.
Pada zaman Jahiliyah, masyarakat Quraisy terpaksa berpecah kepada beberapa kumpulan untuk mencari sumber air di padang pasir.
Rasulullah mengekalkan nama Syaaban sehinggalah sekarang.
Erti Syaaban ialah berpecah-pecah atau berpuak-puak. Masyarakat Quraiysh pada waktu itu terpaksa berpecah kepada beberapa kumpulan untuk mencari sumber air di padang pasir.
Dan apabila Rasulullah SAW datang, beliau mengekalkan nama itu sehinggalah sekarang. Rasulullah SAW telah menyebut tentang pelbagai kelebihan bulan Syaaban dalam hadis-hadisnya.
Diantara hadis yang paling masyhur ialah: Rasulullah SAW bertanya kepada sahabat-sahabatnya, "Tahukah kamu sekelian mengapa dinamakan dengan bulan Syaaban?" Para sahabat menjawab, "Allah dan RasulNya lebih mengetahui." Sabda Rasulullah SAW, "Kerana dalam bulan itu berkembanglah kebaikan yang banyak sekali." (Dipetik dari kitab Raudatul Ulama).
Fadhilat Syaaban
Bulan Syaaban merupakan bulan kedua selepas Rejab yang penuh dengan keberkatan.
Sebahagian ahli hikmah menyatakan bahawa sesungguhnya bulan Rejab adalah kesempatan untuk meminta ampun dari segala dosa, pada bulan Syaaban adalah kesempatan untuk memperbaiki diri dari segala macam cela dan pada bulan Ramadhan adalah masa untuk menerangkan hati dan jiwa.
Di antara amalan-amalan yang digalakkan pada bulan Syaaban adalah:
Memperbanyakkan puasa sunat
Sebagaimana yang telah dijelaskan terdahulu bahawa Rasulullah SAW lebih gemar untuk berpuasa sunat dalam bulan Syaaban berbanding dengan bulan-bulan yang lain.
Justeru itu adalah patut bagi kita selaku umat Baginda mencontohinya dalam memperbanyakkan puasa sunat bagi menyemarak dan mengagungkan bulan Syaaban ini.
Di dalam kitab Durratun Nasihin ada menyebut sebuah hadis yang menyatakan bahawa Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: "Barangsiapa berpuasa tiga hari pada permulaan Syaaban dan tiga hari pada pertengahan Syaaban dan tiga hari pada akhir Syaaban, maka Allah Taala mencatat untuknya pahala seperti pahala tujuh puluh nabi dan seperti orang-orang yang beribadat kepada Allah Taala selama tujuh puluh tahun dan apabila dia mati pada tahun itu maka dia seperti orang yang mati syahid."
Memperbanyak doa, zikir dan berselawat kepada Rasulullah SAW
Sabda Rasulullah SAW: "Barangsiapa yang mengagungkan bulan Syaaban, bertaqwa kepada Allah, taat kepada-Nya serta menahan diri dari perbuatan maksiat, maka Allah Taala mengampuni semua dosanya dan menyelamatkannya di dalam tahun itu dari segala macam bencana dan penyakit." (Dipetik dari kitab Zubdatul Wa'izhin)
Bertaubat
Diriwayatkan dari Umamah Al Bahili Radiallahuanhu, dia berkata: Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: "Manakala masuk bulan Syaaban, sukacitalah dirimu dan perbaiki niatmu."
Peristiwa-peristiwa penting di Bulan Syaaban
1. Malam Nisfu Syaaban
Dari Abi Hurairah ra dari Nabi Muhammad SAW bersabda maksudnya : "Telah datang Jibril as pada malam Nisfu Syaaban dan dia berkata, Ya Muhammad, pada malam ini pintu-pintu langit dan pintu-pintu rahmat dibuka, maka berdirilah dan kerjakan sembahyang lalu angkatlah kepalamu dan kedua tanganmu ke langit!" Kata saya (Nabi Muhammad SAW): "Hai Jibril, apakah erti malam ini ?" Dia (Jibril) menjawab: "Pada malam ini telah dibuka 300 pintu rahmat, maka Allah telah mengampuni orang-orang yang tidak mensyirikkan Allah dengan sesuatu kecuali ahli sihir, bomoh hitam, orang-orang yang suka permusuhan/pergaduhan, peminum arak, orang-orang yang berbuat zina, pemakan riba, orang-orang yang derhaka kepada kedua orang tua, orang-orang yang suka mengadu domba (batu api) dan orang-orang yang memutuskan tali persaudaraan, maka sesungguhnya mereka itu tidak akan diampuni kesalahannya sehingga mereka mahu bertaubat dan tidak akan mengulang lagi atas perbuatannya itu."
Maka pergilah Nabi Muhammad SAW untuk mengerjakan sembahyang serta menangis di dalam sujudnya dengan membaca: "Ya Allah sesungguhnya aku berlindung kepadaMu dari seksaMu dan murka Mu dan aku tidak menghitung-hitung pujian kepadaMu, sebagaimana Engkau memuji kepadaMu sendiri, maka segala puji bagiMu sehingga Engkau redha." Dipetik dari Kitab Zubdatul Wa'idzin.
2. Penukaran Arah Kiblat
Pada awal diwajibkan perintah solat kepada umat Islam, Rasulullah SAW dan para sahabat berkiblatkan Baitul Muqaddis. Ini telah menjadi satu kontroversi pada waktu itu.
Umat Yahudi telah mendakwa bahawa agama mereka adalah benar dan diredhai oleh Allah SWT kerana umat Islam telah meniru arah ibadat mereka iaitu menghadap Baitul Muqaddis.
Umat Islam telah ditohmah dengan berbagai-bagai tohmahan dan ujian. Para Sahabat RA telah mengadu kepada Rasulullah SAW dan Rasulullah SAW menyuruh mereka agar terus bersabar dengan ujian itu sehinggalah ada perintah baru dari Allah SWT.
Allah SWT Maha Mengetahui dan Maha Mendengar tentang apa yang berlaku pada ketika itu. Allah SWT telah mewahyukan agar Rasulullah SAW mengadap ke Baitullah Kaabah.
Sebahagian ulama sirah meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW menerima wahyu perintah mengadap Baitullah pada 15 Syaaban semasa beliau mengimamkan solat.
Sebahagian ulamak mengatakan pada solat Asar, ada yang mengatakan Maghrib dan ada yang meriwayatkan pada solat Isya'. Rasulullah SAW sebagai imam terus mengadap ke Baitullah dan diikuti oleh para sahabat sebagai makmum.
3. Peperangan Bani Mustaliq (Muraisi')
Bani Mustaliq ialah salah satu puak dari kaum Yahudi. Mereka telah merancang untuk membunuh Rasulullah SAW dan berita ini disampaikan kepada Rasulullah SAW oleh seorang sahabat dari puak badwi.
Peperangan ini adalah turutan dari peperangan bani Quraizah, kaum yahudi yang telah dihalau oleh Rasulullah SAW keluar dari Madinah.
Peristiwa ini terjadi pada bulan Syaaban, 5H. Pasukan kaum muslimin dapat melumpuhkan pasukan Bani Mustaliq.
Sebagian pasukan Bani Mustaliq ada yang ditawan, termasuklah salah seorang puteri pemuka Bani Mustaliq yaitu Barrah, yang nama lengkapnya adalah Barrah binti al-Harris bin Dirar bin Habib bin Aiz bin Malik bin Juzaimah Ibnu al-Mustaliq. Al-Harris bin Dirar, ayah Barrah adalah pemimpin Bani Mustaliq.
Barrah telah menjadi tawanan perang milik Sabit bin Qais. Disebabkan Barrah ini seorang perempuan yang cerdik, ia meminta untuk dibebaskan dari Sabit bin Qais, setelah diadakan pembicaraan, Sabit bin Qais meminta tebusan yang mahal.
Tetapi, Barrah waktu itu langsung menemui Rasulullah SAW untuk membicarakan masalah tebusan bagi dirinya.
Kemudian Rasulullah SAW pada waktu itu menyetujui membebaskan Barrah dan menebusnya dari Sabit bin Qais dan terus menikahi Barrah dan Rasulullah SAW mengganti nama Barrah menjadi Juwairiyah.
Tindakan Rasulullah SAW ini telah memberi banyak faedah kepada umat Islam ketika itu, diantaranya ialah ramai dikalangan Bani Mustaliq yang memeluk Islam dan terpadamnya dendam permusuhan di antara umat Islam dan Bani Mustaliq.
Juwairah meninggal dunia pada tahun 56H.
Begitu besarnya fadhilat bulan Syaaban. Marilah kita sama-sama mengambil kesempatan ini untuk mengimarahkannya.

kredit : ILUVISLAM

Friday, July 15, 2011

may you rest in peace

8.40am..awak dah takde dah kat dunia ni..dari pukul 7 lebih lagi awak nazak..nafas awak tercungap2..umi cakap awak berak merata2..pastu umi panggil saya , umi kate kucing dah mati ke..saya pun turun ke bawah..saya cuba angkat awak tapi awak tak boleh berdiri langsung..awak terbaring..air kat mulut awak keluar sedikit demi sedikit..awak dah lama sakit..tapi awak tetap gagah..awak tahan je sakit awak ..dari baby lagi awak sakit..

semalam awak makan banyak sangat..adik awak tak la makan banyak macam awak walaupon dia  tu aktif sangat2..awak xsuka duduk atas saya..kadang2 saya takut nak angkat awak..sebab awak tinggal tulang je..kalau adik awak gigit awak awak hanya keluar bunyi je sebab awak tak larat nak main2 dengan dia..

saya pon tak mandikan awak sejak awak kurus kering..saya mandikan adik awak je..sebab awak kurus kering..saya takut  nak mandikan..takut awak sejuk..

saya  usap awak masa awak tengah nazak..awak kejap2 kejang, ..saya tengok awak macam manusia..macam tuhan tarik nyawa awak sikit-sikit..mata awak terbukak..tak tutup pon.saya cuba nak tutup mata awak tapi tak boleh..sampaila awak betol2 mati hingga la awak dah tak bernafas..saya cuba tutup mata awak..saya tundukkan kepala awak sebab kepala awak terdongak ke atas..mungkin awak sakit sangat masa tadi..

saya taw..awak sakit sangat..tadi.masa awak nazak.saya doa agar tuhan cepat2 tarik nyawa awak agar awak tak sakit lagi..saya tahu , awak dah pergi dengan aman..thanks for your little moments with me..

walaupun kakak saya tak suka awak, anak buah saya selalu sepak awak, sekarang awak dah takde and  tak menyusahkan diorang..saya sayang awak...

semoga awak tenang disana..saya taknak nangis dah sebab saya tahu awak dah lama tahan sakit and saya pun dah jaga awak elok2, tak pernah sakiti awak..

assalamualaikum ;)

I'LL KEEP YOUR MEMORIES WITH ME :)

Wednesday, July 13, 2011

Nak sangattt

morning all..wishing you have a joyful morning and be blast! okayla..aritu ada rabbit jiran sebelah sesat kat rumah aku..comel giler tapi sebenarnya takde comel sangat..sebab aku lagi prefer rabbit yang fully white bulu dia..tapi disebabkan dia arnab maka semua comel sebab aku memang suka haiwan berbulu..gerammm..comell..arnab jiran aku ni ade dua ekor..sekarang selalu datang rumah aku sebab halaman rumah aku ada rumput so aku assume la diorang ni datang sebab nak makan rumput..hee..

dah lama aku nak bela arnab tapi umi aku mesti tak bagi sebab nanti takde orang nak jage..huehuhe...bila rabbit ni datang lompat2 boleh pulak nenek aku cakap kenapa  kucing tu patah kaki..huahuahua..sebab jauh kot dia xnampak..hehe

ni la arnab tu,..kejap makan pastu lompat pastu makan balik..

Sunday, July 10, 2011

finally

after 9 years waiting, after so many methods they tried, my brother dapat anak nye yang kedua ..alhamdulillah..=) i'm very thankful  :) congratulation to my bro and my sis in law..



assalamualaikum =)

how to reduce puffy eyes , eye bag and whatnot..T_T

i don't know what to do to fix and cure my puffy eyes..T_T
ah..lobam and bengkak

herr..:(


anyone can help?

p/s: i know this is all because of my sleep deprivation.

my real teddy bear



sorry for the poor pics..

asalamualaikum =)

Monday, July 4, 2011

stop whining

i hate to whine up everyday..but sometimes i can't stand it..who the hell i am to talk emo things everyday while in the real life i am totally opposite 0_0..well, it is much better than vise versa..i once had it and i know .

bye assalamualaiukm =)

p/s : aahh..lame xpergi klinik dalam hati mintakla bukan DR.Mamad yang bertugas..sebab malu =_=..last2 dr.mamad jugak :D but..it was fine ;)

Saturday, July 2, 2011

good old times

pejam pelik pejam pelik..dah 2 tahun dah dekat usm..and next sem will be my last year in usm and as a senior year..=) dulu macam2 mase awal2 datang usm, nangis satu minggu sebab takde orang, nak balik, hari orientasi tak pergi takde sape pon tahu, and tak pernah pergi orientasi hostel sendiri sebab tak kenal sape and rumate pulak takde sebab dia senior so datang lambat...takut la sebab dapat senior, sebilik hoi,,kalau bilik besar takpe..tapi alhamdulillah..senior dapat satu course and major..baik and suke tolong orang,..tapi sempat satu tahun je la tapi sampai skrang still rapat..year 2 dapat pulak dengan bestfriend merangkap bekas jiran bilik sebelah..lagi best..hey hey hey ;D

day by day, year by year..i'm changing..neither good or bad..i'm changing naturally through the phase as a student and woman..i learned how to adapt with life, how to mix with stranger and i learned what love is..and yet,.i;m still learning..=)

ah..i miss everything..my results were never bad except for japanese for 2 years i was there..alhamdulillah..bad didn't mean it was good..i am average student and i hope to change..insyaAllah..may Allah tetapkan hati saya untuk belajar dengan bersungguh for the next sem..=)

tapii..i tak rindu zaman i gemuk..melantak 24 jams :D..rindu stay up dekat foyer sampai 2,3 pagi nak abiskan assignments dengan coursemate, rindu study dekat kafe, lepas tu pergi melantak kat kfc sambil study sebab esok ade quiz, rindu makan dekat petai bubus waktu lunch (tapi dah mahal skang pfft) rindu webcam, skype dengan encik boyfriend sebab jauh, rindu kuar cuti round penang berdua  dengan roomate, ah..rindu semuaaaa =))
back when i was in my 1st year and 1st sem


rindu stay up pastu call mcd delivery 

gue malu lihat gamba ini

rindu kelas minor psikologi Dr.affendi walaupun perginya skali 2..sib bek dpt b..fuhh
eh eh..ade caar lah..:D
ok penat,.assalamualaikum =)

notice

baru i perasaan entry i lately ni emo2 belake..kenapakah? ok..let me give you some reasons
  • baru pulih dari demam
  • belum pulih dari kegatalan allergy..tak tahan dooo T_T
  • masih dalam hormone wanita yang kurang menyenangkan
  • hingus masih ada
  • baru digigit binatang kecil di celah jari kaki disebabkan kucing and masih lagi bengkak
ah,..banyakye alasan semata-mata taknak orang label diri sendiri emo..watebe..:D

assalamualaikum =)

dah terang jangan disuluh

semalam aku ada terlihat iklan..jangan sertai perhimpunan haram which is obviously BERSIH RALLY..and dalam iklan tu dia cakap kerajaan sudah berikan semua kemudahan untuk rakyat and kalau tak puas hati ape2 gunakan saluran yang betul..dalam hati aku saluran yag betul tu ape? media? yang selalu memutar belit berita and mengampu pihak yang satu? TV1 .TV2,TV3 ,ASTRO AWANI? pernah kita lihat ditunjukkan sifat pemurah or yang baik dari pihak yang satu lagi? hendak ke mereka dengar rungutan and bantahan mahupun cadangan pihak yag satu lagi tidak disukai??

yang mana didahulukan ? kroni ? anak beranak? penyokong setia atau pembangkang? yang mana??

ahh..dah nampak jelas..dah nampak..semua gila harta, gila pangkat, gila kedudukan..yang memimpin bukan memimpin ikut arahan yang di ATAS sana..bukan gunakan panduan kitab yang satu itu..seperti ketam mengajar anakya berjalan..

suruh orang berjimat tapi diri sendiri bermewah-mewah..sapa yang mahu ikut??? suruh berakhlak mulia tapi orang sebelah rambut sarang tebuan tapi tidak kerinting..macam mana kita mahu ikut??

kata negara ada undang2 yang perlu diikut..undang-undang Allah yang tak pernah berubah dan sangat fleksibel ada dia suruh kita ikut? pernah??

tapi..kalau pihak sebelah satu lagi jadi pemimpin macam mana??wallahuallam..

dari hati rakyat berumur 22 tahun yang tak tahu apa2..bagi aku satukan umat yang bergama islam bukan satukan bangsa dahulu.

assalamualaikum

terjebak

Friday, July 1, 2011

lately i think ramai yang tak tahu makna al-fatihah and bila sembahyang memang rasa kosong sebab tak tahu makna kan..(note to self jugak)..so, marilah kita baca and ingat apa makna surah yang kita wajib baca dalam solat ni..tak susah pon makna dia sebenarnya :)



ok..bye..assalamualaikum ;)

serious blur!

okay..1st of all..i should boo myself because i thought today is wednesday! and that's why la i post wordless wednesday tu harini..well..i think it's normal kot among IPTA students yang tengah cuti lame nak mampus ni untuk lupa hari ini hari ape..(back up diri).

well..i am about to change my handphone no..ala..tapi leceh la..kena inform family..haha..bukan ask permission dorang tapi kena gitaw 'i da pakai no baru sekarang' or kena salin no tulis besar2 dekat dinding rumah..kawan tak sangat sebab important person je pon will be informed..classmates, rumate, and whatnots..nanti spread itself la kan..

no big reason actually , but i just want to get rid of something i don't want to attach with..that's all

blalalala..ok..i don't know why i wrote this crappy things..

assalamualaikum and gud morning =)

Thursday, June 30, 2011

wordless wednesday

who creates this actually? ah..forget it..i just found it is quite cool because i have no idea what to write about

guess??

Wednesday, June 29, 2011

tagged

assalamualaikum =)

hang pa tahu tak sekarang pukul berapa? pul 3 pagi hoi..and i am wide awake and my head just like banging bump bam bam bam due to heavy headache..T_T plus i am bored..so i rase rajin nak jawab tagged..selama ni orang tagged i ignore je pun..sebab tak minat..ha..sekarang amik ko time bosan and dah takde yang nak bagi tag ko pulak yang mencari  kan..wuuoklah..jum kite  aku jawab tagging tagging ye.

Tag sepuluh:

Anda dikehendaki menjawab sepuluh soalan dijawab dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya..

1) Siapakah diri anda di rumah?

saya merupakan seorang anak bongsu dan seorang anak yang manja..tapi saya manja dengan umi saya sahaja..bukan dengan abah saya...hikhik.. kadang-kadang perangai saya yang melampau menimbulkan kegeraman kakak2 saya.. saya seorang yang tidak boleh dipaksa apabila berada dirumah kerana saya akan memberontak..saya juga seorang yang unpredictable..

saya sangat penakut di rumah..kadang2 umi saya terpaksa teman saya tidur dan meninggalkan abah saya sorang.saya kuat nangis apabila sesuatu perkara berlaku.. saya seorang pencinta kucing dan mempunyai beberapa ekor kucing ..tetapi umi saya mungkin geram kerana saya terlampau memanjakan kucing saya tetapi yang memberi makannnye adalah umi saya..kalau anak buah saya sepak kucing tu dan2 ah aku sepak anak buah aku balik..huehuehue (bahasa baku??)

2)Siapakah diri anda disamping rakan-rakan?

saya seorang yang tidak ramai kawan..bukan sebab takde orang nak kawan dengan saya..tapi bagi saya quality is better than quantity..saya ada beberapa kawan rapat di setiap tempat saya pergi, tapi saya kurang pandai kawan dengan semua orang..or ramai yang kata saya sombong.. member2 saya mungkin geram dengan saya sebab saya ni lambat bagi respon..contoh?
aku tak boleh dengar orang cerita panjang nanti aku lost and blurr..kawan aku jugak yg geram..hiks

3) 5 benda yang anda idamkan belum tercapai
  •  4 flat
  • berat 40kilo
  • iphone4 
  • shopping with 1 million in my Atm or  cash
  • walk in closet

4)Siapakah nama pasangan anda?
Nama sebenar dia Khairul Azwan tapi kawan2 dia panggil dia Kidiq..family dia panggil kerol, saya panggil hoi hoi hoi..hehe


5) Ceritakan 5 perkara yang anda suka tentang dia:
  • Dia seorang yang penyabar giler..bila gaduh pon tetap sabar sampai kadang2 saya pun hilang kesabaran dengan sabar dia..paham??hehe
  • Dia ni mudah peramah bagi saya and tersangatlah kontra nak banding dgn saya..semua orang dia kawan and it's good 4 his networking
  • Dia ni tak ego sangat so i suka sebab bila dia marah dia jarang tunjuk tapi i dapat detect sebenarnya bila dia marah ;)
  • Saya suka cubit dia ..sada kaitan tak?
  • Dia suka explain benda panjang and saya tak pernah agree pon tapi dia tetap cool je..

6) Bila tarikh anda couple?
15/10

7)Apakah kenangan pahit apabila bersama pasangan anda?
Tentulah bergaduh nyah,,tapi banyak kali jugak bergaduh..so tak semua la bergaduh pahit kan..so i bagitaw yang 1st time and paling pahit la kot...mase tu dalam kete..kitorang gaduh..tanye ah sape start dulu? :) :) :) tapi before this memang dah gaduh la sebelum date..and dalam kete awal2 ok lagi time balik gaduh..i ciap baling duit 5o hinggit sekeping and yang paling bagusnya cik abang tu siap koyak sampai lunyai lagi duit tu and buang ikut tingkap..tapi bukan i lah sangat pahitnye sebab bukan duit i tapi duit dia..haha

8)Lagu tema cinta anda?
 dia Love of My live by queen kot..
  i ikut dia..hikhik (kitorang xdeclare sangat lagu2 nih :))

9)Apakah perubahan yang anda ingin lihat dari pasangan anda?
 stop smoking,smoking and smoking..ok??  =)

10)tag 10 rakan anda yang lain
 sapa nak jawab hambik le

Tuesday, June 28, 2011

sore throat

hokhokhohhokhok..macam nak buat reaksi batuk ek? whatever..i'm having a slightly sore throat, demam, gatal yang belum hilang, period pain, masalah cinta yang tak sudah. atau mungkin terlalu emo sebab perubahan hormon yang melampau?


enjoy..meaningful

perfect day with the perfect song



=)

Sunday, June 26, 2011

you have to be pro in dealing with customer

Assalamualaikum =)

today ,my sis asked me to accompany her to send her lappy which she just bought it end of last year..so, warranty period still in.. i;m having my PMS but i pity her to drive alone in the rain so i teman je la (my mom suruh pergi sebenarnye )..the laptop having a serious problem..tak boleh masuk dalam sistem langsung..so pergi la format kat kedai then kena bayar myr80..dah la data semua hilang..pfft..but still..masih rosak..format kali kedua with IT technician in her school still same jugak..so today we went to the outlet again and pekerja kat situ cakap nak checking dulu lah, itu lah,ini lah..blalalala..dah la unfriendly giler..be nice to your customer or at least you can just smile if you r having mense or whatever.. dulu mase nak beli laptop manis mulut promote tu lah ni lah..bile dah rosak macam2 alasan kena buat,kena bayar itu ini la..

senang je, if thing doesn't fix, tribunal pengguna kan ade? customers do not always right but we have our own
RIGHT, right? (if u know what i mean)

bye2..

note: GCB burger best lah! i love the grilled chicken..! ;)

dear you

Assalamualaikum..

i know we haven't been like we used too..i know i'm not a good girlfriend..i am unpredictable until you can't understand me at all..we were bickering  so much lately and there's nothing that make us happy lately..i know you have a lot of patience towards me,..i changed my mood whenever i want and being unexpected..

i get angry when you say that you love me and yea that's the words that i don't want to hear for now..i always make you geram when we went out for date..you tried so hard to persuade me, make me feel better and i know you are fed up with me..i know because if i'm in your situation i'll do worst....i can't act like nothing happen..because i know there's a lot of things happened between us..we(you and me) changed without we realised. sometimes you forced me too much answering something i don't like..you are not like before and i know i'm not like i used to..we are in the same phase...i wont blame you because i know we are both have our own mistakes.

today  you will attend for an interview..i know i am not a supportive gf..i hope you will achieve what you dream of and i know ,  i burden you a lot when i said i want to get married at the age of 25..i just want you have a bright life..i wish you will pass the interview..GOD willing.

note: why does every moment have to be so hard???

bye
i want to break free..hureyyyyyyyyy

Saturday, June 25, 2011

TQ FOR MY SENSITIVE SKIN..PFFT

i used the green one..
Thank you VEET cause makes me suffered these few days..i didn't know that VEET is not suitable for sensitive skin..(LIKE ME)..my skin got itchy after used VEET HAIR REMOVAL CREAM..dah la bau cream tu horrible and i have horrible red bumps after using it..s****t laa..i scratch my skin because i can't stand the itches..i put anti-bacteria cream, hot water and nothing reacted well..;'( tak tahan..gatall..i don't want the itches left scars..:'(

bye

why u r soooo?

by the times, i realizes i can't change everything as i want..i need to accept the change naturally..or if don't i need to let it go.

i am not happy as i used to..i can't even pretend to be happy behind..i act naturally but that's not the point...i just make everything worst..i want the old you, old me..back then i was so happy ..i was so free..now? i don't think so anymore..you action speaks louder than words..

ironically, i believe your act more than your words..yes..i mean it..

bye

sempat cuci mate..i want this so baddddd..
FOREVER 21 FABULOUS FIND BEAUTY NECKLACE