Thursday, May 12, 2011

smoker

i sebenarnye amatla pantang dengan smokers..xcool langsung okay hisap rokok..tambah2 yg menjadi mangsa bukan smokers tu tapi manusia yg terpaksa hidu asap rokok tu which is me included..i sgt tidak  tahan dgn bau asap rokok or asap pape pon..kalau pergi pasar malam tu i paling xboleh bau asap..time lalu depan orang bakar satay fuhhh..tibe2 leh asma 1 minit.. dalam family i memang xde g smoker ni..dulu abah I heavy smoker okay..but now kalau i xsilap masuk je tahun baru 2009 kot before dy pergi tunai haji dy da stop..maybe azam tahun baru kot,,sebelom2 tu mmg dy pernah try nak stop  tapi mcm xboleh..then masuk je 1 january 2009 dy boleh stop..langsung xhisap rokok mahal2 tuh..lagipon umi sy mmg alergik dgn asap2 or whatnot..resdung kan..so Alhamdulillah :)

lagipon abang2 ipar i and even abg i xde pon merokok..entahle kenapa..haha..tapi tapi tapii..encik sayang sy smokingggg...haha..boleh pulakk..haish..dy nak smoking, smoking la sekarang.kalau nk kahwin dgn i sile2 la quit dr merokok ye sayang :P
see..haishhh..

ya Allah nakalnye pakwe guaaa! :|

lagipun, ingatla anda bahawa merokok itu tiada kesan positive langsung..nak kesan negative? berlambak I boleh state kt sini...dr segi kewangan? kesihatan? hubungan? kesan psikologi? haa..mane ade yg positive..ce gitaww kalau xcaye


5 comments:

Elie Lily said...

elie juga lemas dgn asap rokok!
heee

nida-razak said...

org keliling pon bahaya...

dydy said...

u same ngn i!
dlm fmily i xde smoker pun, skali dpt bf yg smoking.
fedup btol!hehe

sya rossa said...

@eli : indeed! hee
nida:yupp
dydy: kan..myampah dgn pakwe sndrii..hehe

dydy said...

haha. xbek menyampah.
tp i menyirap je sbb dri dlu ckp nk benti tp xbenti2.
xtau da nk ckp ape ngn die. degil sgt. hehe