Monday, February 21, 2011

selamat hari raya in advanced

ye..sy tengah dengar lagu raya sekarang..walaupun raye 7 bulan onwards..sy xsabar nak tunggu raya…sy x sabar nak tengok abah saya pasang mercun bunga api yg cantik tu..xsabar tengok ank buah main bunga api,mercun ketupat,mercun roket bagai.x..saya xmain..sebab saya takut..saya cume tukang ambik gambar dgn video je..

tiap2 raya kitorg pasang pelita..tiap2 raye jugakla umi kena beli pelita baru sebab bile dah pasang  malam 7 likur xreti nk simpan lepas tu kena hujan mane dah boleh pakai..wuu..saya rindu sangat2..kakak2 saya…dulu sy,k.nie dan sa selalu kua malam raye sebab ade je bende xsempat nak beli..
tapi,sembahyang raya mmg sy jarang pergi..hehehe…lelaki2 yg kat rumah semua wajib pergi,sy macam biasa lah..xsempat sebab bangun lewat..lepas tu nak make up2 gn kakak..haa..sy rindu sangat..umi pulak sibuk masak ,prepare rending malam raye dgn kaki ipar..menu wajib rending dgn mee goreng…apesal aku tulis rendang tu rending.. aku xtaw..harhar..

tugas saya malam raye letak kuih raye,sy ni pemalas,kemas rumah sikit mengeluh penat…kak nah pulak sibuk  upgraded baju raye kitorg agar tampak makin lawa..uwa..rinduu..rinduuu
tapi tahun ni lain sikit sebab k.nie da kawen..tambah lagi satu org..abg awiee..lagi meriahh..tp xbest la kalau semua xberkumpul kt rumah niii…

ok..sambung2..pagi2 raye kitorg bermaafan dulu..tahun lepas sy menangis tp bkn mase salam dgn umi ,abah sy..tapi mase salam peluk2 dgn k.ipar sy k.sal namenye..sebab die nangiss..die seorang yg mudah menangis ..sy pun ape lagi..nangis la same sedih tgok die nangis..heheh

lepas salam2 kitorg wajib pergi umah tokwan..tapi tahun ni tokwan dah xde..hmm..abah pun dah jrg pergi kg.halamannye sbb mak die dah xde..kalau pergi pun ade kerja je..tapi kitorg selalu jugak pergi kalau all my sisters balik, sbb cousin sy selalu buat events..,bbq la,birthday party la..etc etc..mungkin itu yg mendekatkan kitorg anak beranak smpai sekarang..
waa..rindunnye semua..rindu umiii,abah,chekkkkk,kakak2,abang ,ank buah.semua la!..T_T
kiiii diq pun sy rindu jgk sebenarnye.:”(

*actually, I still tengah buat revision ni..i need to remember any single part of brains..medulla oblongata,spinal cord,cereblum, etc etc…letih hoi
video
nah..video yg blurr gler..sorry la kakak2 yg lain xde sbb gmbr xde lam lappy ni..:)

2 comments:

Anonymous said...

haha...sesmangatnye dia
bagus2

Amie Tempoyak. said...

selamat ari raye ! :D