Sunday, August 31, 2014

Tak malu ke?

Assalamualaikum

Lama tak tulis something. Malam ni aku nak share something yang buat aku rasa aku malu sangat dengan diri aku dengan Allah :)

Alkisahnya,

Semalam, aku pergi melawat kakak aku yang sulong. Dia kurang sihat sebab alahan pregnant , dia kalau pregnant memang dari anak sulong lagi alahan teruk takleh bau dapur , makan , buat kerja semua. Btw, umur dia dah 43, anak 5 dan pregnant sekarang memang unexpected, sebab baru balik umrah makan ubat tahan period semua, lagi2 dah agak berusia (hehe). Tapi dah rezeki kan? :) Alhamdulillah

Aku, umi dan abah aku tidur la satu malam, aku tidur dekat ruang tamu sebab aku aku nak charge handset, tetiba aku terjaga pagi itu, kemain aku ingat dah subuh, sebab aku tengok kakak aku tengah pakai kain sembahyang baca doa. Kakak aku tengok aku bangun dia pun cakap tidur je la situ, tengok jam rupanya baru pukul 5:30pagi, so point aku nak cakap sini, even kakak aku yang alahan teruk pregnant pun tetap tak tinggal solat tahajud , aku ini yang sihat tubuh badan, kerja goyang kaki? Apa aku buat? Pukul 3 aku kadang2 xtidur tengok tv. Tahajud jauh sekali, dhuha niat je nak buat tapi tak buat. Sebab tu rezeki keluarga akak aku murah dan mudah kot even dia kerja cikgu, suami kerja Tudm je.

Malu kan? Allah bagi aku sihat sempurna, berdaya lagi, solat malam , solat dhuha yang 2 rakaat pun aku berat bontot nak buat. Malu pada diri , malu pada Allah. Aku harap aku mampu buat solat sunat tu semua, dan dengan tulis post ni kalau aku tak buat jugak lepasni lagi aku malu. haha

ok lah, Take care!

p/s: minta doa semua aku lulus temuduga pegawai penerangan . kalau sudi doakanla :)

3 comments:

Anonymous said...

I'm impressed with your blog and posts, but what most striking was the "Pro in service" subject. That scam company still preying for many jobless people out there and often the young grads will be their main catch.
Btw, i believe Allah will give and repay u something for your kindness to highlight such matter to us public.

Trimas weh! Mr Redza Sha.

sya rossa said...

my pleasure, jzkk :)

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini